Hoe bereid je je voor?

Een goede voorbereiding kan rust geven en onzekerheid wegnemen. Hierdoor kun je je tijdens de bevalling beter ontspannen. Ontspanning zorgt ervoor dat je minder last hebt van de pijn, de weeën beter doorzetten en de bevalling vlotter kan gaan. hoe bereid je je voor?

Wat kun je doen?

Zorg dat je goed geïnformeerd bent over bevallen. Tijdens de controles is er alle ruimte om je vragen te stellen. Daarnaast zijn er zwangerschapscursussen en voorlichtingsavonden die je kunt volgen. Je krijgt een geboorteplan toegestuurd en die we uitgebreid met jullie bespreken.

Als je goed uitgerust bent, kun je beter tegen pijn. Dus rust in de laatste weken van je zwangerschap zo goed mogelijk uit. Neem op tijd zwangerschapsverlof en probeer rond de 36 weken zwangerschap de babykamer in orde te hebben en alle spullen in huis.

Wat zet je klaar voor je bevalling?

Vanaf 36 weken zwangerschap moet je een aantal dingen voor komst van jullie baby klaar hebben. De kamer waar je gaat bevallen moet lekker warm kunnen worden en goed verlicht zijn. Het bed moet verhoogd zijn tot 60-70 cm. Dit kan met klossen geleend bij Zuidzorg. Je kraampakket zet je op deze kamer, samen met de kruiken, 2 emmers, 1 vuilniszak en een ondersteek/po.

Zet een tas klaar met de zwangerschapspapieren, kleding (extra T-shirt, warme sokken en schone kleding voor na de bevalling) en toiletspullen voor jezelf en kleertjes voor je baby (rompertje, pakje, sokjes, mutsje, omslagdoek en jasje). Vergeet je fototoestel en je telefoon (oplader!) niet.

De verloskundige neemt zelf onze verloskoffer met de doptone, instrumenten voor de bevalling, handschoenen, hechtmateriaal en medicatie, zuurstofkoffer en de baarkruk mee.