Centering Pregnancy™

Vanaf juni 2019 starten we in onze praktijk met het aanbieden van Centering Pregnancy™
Wil je veel informatie krijgen over je zwangerschap, de bevalling, maar ook over de tijd erna met de baby én lijkt het je fijn in contact te komen met zwangeren die ongeveer even ver zijn als jij dan is Centering Pregnancy iets voor jou!
Verwacht je tussen 20-11-2019 en 01-01-2020 jullie baby? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze eerste groep.

Hoe gaat dat dan?
Voor je eerste controle kom je net als alle andere zwangeren naar onze praktijk voor het intakegesprek en de vroege echo. Daarbij is uiteraard ook je partner welkom.
Daarna zijn er 9 bijeenkomsten van 2 uur met een groep van 8-12 zwangeren.
Er is ook een bijeenkomst een paar weken nadat iedereen uit de groep bevallen is.
Ook als je een medische indicatie hebt ben/blijf je welkom in de groep.
Tijdens elke bijeenkomst vindt eerst je zwangerschapscontrole plaats, daar kan je partner bij aanwezig zijn.
Daarna gaan we met de groep zwangeren in op een thema.
Er zijn 2 bijeenkomsten waarbij de partners ook de hele avond welkom zijn.

Na de 9e bijeenkomst is de groepsvoorlichting klaar en ga je nog voor een paar controles naar de praktijk, zodat je ook de andere verloskundigen kan leren kennen.

Een greep uit de thema’s
Gezonde voeding en leefstijl, onderzoeken in de zwangerschap, lichaamsveranderingen en ongemakken, borstvoeding/flesvoeding, de bevalling, rol partner, geboorteplan, kraamperiode, consultatiebureau, ontwikkeling baby, herstel na de bevalling, anticonceptie.

Waar en met wie?
De groepsbijeenkomsten worden gehouden in het gebouw van Zuidzorg, Vincentiusstraat 1 te Geldrop (aan het parkeerterrein achter de HEMA), op woensdagavond van 18.30-20.30 uur.
De groepen worden begeleid door Willemijn van Dijk, samen met een collega-verloskundige die al veel ervaring heeft met Centering Pregnancy, Marlies Kluiters.

Waarom Centering Pregnancy?
Uit onderzoek blijkt dat deze groepsbijeenkomsten bijdragen aan meer vertrouwen in jezelf, je zwangerschap en de bevalling en ook je rol als moeder. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Doordat je zoveel met elkaar deelt kan Centering een begin zijn van nieuwe bijzondere vriendschappen.

Neem een kijkje op de website Samen weet je meer!
Hier vind je nog veel meer informatie en mooie ervaringsverhalen van zowel zwangeren als een verloskundige.