Loopbaan

Ik ben 25 jaar geleden als verloskundige begonnen. Eerst in een grote praktijk in Eindhoven, een echte drukke stadspraktijk. Goed om veel ervaring op te doen. Daarna heb ik 22 jaar geleden de praktijk in Heeze-Leende en Sterksel overgenomen. Voor mij was het een bewuste keuze om naar een dorpspraktijk over te stappen. Ik hou van de gemoedelijke sfeer die heerst in een dorp, waar mensen elkaar kennen en ik geniet van het platteland. Het blijft mooi om na een bevalling voldaan tussen de weilanden door naar huis te rijden.

Als kind las ik een boek over een vroedvrouw in Latijns-Amerika en ik was verkocht. Dit wilde ik ook! Na de hbo-opleiding voor verpleegkunde en een kleine 2 jaar werken op verschillende afdelingen in verschillende ziekenhuizen, heb ik de opleiding tot verloskundige gedaan. Mijn vroegere droom om in het buitenland te gaan werken heb ik niet verwezenlijkt. Ik ben gelukkig in Heeze, samen met Marc en onze 2 dochters Sterre en Linde.

In mijn eigen praktijk heb ik veel persoonlijke contacten en ben ik intensief betrokken bij het wel en wee van mijn cliënten en hun partners. Dat geeft veel voldoening. Door de diensten ben ik veel aan huis gebonden, waar ik me prima vermaak met werken in de tuin, de dieren of met kokkerellen.

Maartje-baby-FleurDoor de jaren heen vind ik mijn werk alleen maar interessanter worden. Het is niet alleen een kind aanpakken. Een zwangerschap is een heel proces en het is zo boeiend en bijzonder om dat mee te maken. Daar krijg ik geen genoeg van.